De Chinaficatie van Europa verspreidt zich als een virus nu de ene Europese stad na de andere het idee van een Chinees sociaal kredietsysteem lijkt door te zetten. Niet alleen in Bologna, Italië, staat een digitaal gecontroleerd sociaal kredietsysteem op stapel. Soortgelijke projecten zijn gepland in Beieren, Duitsland, en België, maar ze zijn nog niet zo ver gevorderd als in Bologna. En nu zal in het najaar de zogenaamde “Vienna Token” worden getest in de Oostenrijkse federale hoofdstad Wenen.
Elke inwoner van Wenen krijgt een app die zijn gedrag beloont met “Vienna Tokens”. Wie CO2 bespaart, krijgt punten. Het proefproject had in 2020 van start moeten gaan, maar zal nu in het najaar van 2022 van start gaan.
Het is niet de eerste, maar zeker de grootste ingreep tot nu toe van de globalisten in de manier van leven van de burgers, schreef Wochenblick. “Goed gedrag” zal worden beloond, maar hoe lang zal het duren voordat “andersdenkenden” worden gestraft?
Net als in Beieren zal de ecologische voetafdruk de dekmantel zijn voor de milieubewuste kapitalisten. De blog TKP meldt dat de stad Wenen een “digitaal bonussysteem plant dat milieubewust gedrag beloont met gratis toegang tot culturele evenementen via een app”.
De app herkent wanneer je te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer reist. De CO2-besparing ten opzichte van de autoreis wordt vervolgens omgezet in munten, die kunnen worden ingewisseld voor een QR-code die goedkoop toegang geeft tot publieke evenementen.
Tijdens de proeffase zullen de tokens “Culture Tokens” worden genoemd. Nadat de app is getest en “online beschikbaar” is gemaakt voor de hele Weense bevolking, zal hij bekend staan als “Vienna Tokens”.
Volgens TKP doet de Universiteit van Wenen onderzoek naar het sociale kredietsysteem in China. Het project, onheilspellend getiteld “Engineering a trustworthy society”, wordt gefinancierd door de Europese Onderzoeksraad (“ERC”), over 5 jaar, met meer dan 1,8 miljoen euro.
Het hoofd van het onderzoeksproject, Heinz Christoph Steinhardt, zei dat het natuurlijk een beloningssysteem is, maar “hier kies je of je meedoet, in China kun je niet beslissen of je meedoet”. Dat het op vrijwillige basis is, is een cruciaal verschil tussen China en Europese initiatieven.
De ERC is goed ingebed in de globalistische agenda. De ERC was te gast op de top van het Wereld Economisch Forum (“WEF”) in 2019. En de Centraal-Europese Universiteit (“CEU”) van George Soros, die in 2018 naar Wenen is verhuisd, gaat prat op haar nauwe samenwerking met de ERC.
Weense ambtenaren willen profiteren van het feit dat de federale hoofdstad één van de vier VN-hoofdkwartieren is. Daardoor zet het zich des te meer in voor de uitvoering van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (“SDG’s”) van Agenda 2030 van de VN.
Michael Ludwig, burgemeester en gouverneur van Wenen, staat volledig achter het omvormen van Wenen tot een volledig genetwerkte “slimme stad”. Met dit slimme stadsmodel hopen radicale activisten dat analyses van consumentengedrag zelfs democratische verkiezingen kunnen vervangen.
Roope Mokka, een Finse futurist en urbanist met een focus op sociale transformaties, gaf een lezing die zijn weg vond naar het 2017 Smart City Charter van het Duitse ministerie voor Milieu, Natuurbehoud, Bouwen en Nucleaire Veiligheid. Het Smart City Charter 2017 is echter in het Duits, constateerde Wochenblink in een artikel uit 2021 dat volgens pagina 43 van het Charter:
Volgens Mokka is het niet alleen denkbaar dat beslissingen in de toekomst door kunstmatige intelligentie zullen worden genomen. Hij gelooft ook dat “privébezit inderdaad een luxe zou kunnen worden.” Data zouden “geld als ruilmiddel kunnen aanvullen of vervangen.”
En hij gelooft ook in een “post-stemmingsmaatschappij”. Zijn oordeel: “Omdat we precies weten wat mensen willen doen, is er minder behoefte aan verkiezingen, meerderheidsbesluiten of stemmen. Gedragsgegevens kunnen de democratie vervangen als het sociale feedbacksysteem.”