We worden allemaal geboren als een vrije mens. Je bent ook een mens, een mens van vlees en bloed. Je bent GEEN persoon of GEEN burger. In onze taal lijken dat misschien synoniemen maar juridisch is er een heel groot verschil tussen een mens en een persoon/burger. En zo zijn er een heel aantal woorden die we dagdagelijks gebruiken die in de realiteit een heel andere betekenis hebben dan we denken. Het zal u wel opgevallen zijn dat we het afgelopen jaar bijna geen rechten meer hebben. Onze grondwet, andere internationale verdragen als de universele rechten van de mens worden volledig met de voeten getreden. Dit omdat we als persoon/burger behandeld worden en niet als een mens. We worden al heel ons leven misleid. Tot voor kort kenden wij ook niet het verschil tussen een mens en een persoon/burger; en de rechten die we wel hebben als mens maar niet als persoon/burger.
Deze misleiding begint de dag dat we geboren worden. Als we geboren worden, worden er 2 verschillende documenten opgesteld:
- Een geboortebewijs: dit is de kennisgeving van de geboorte van een levend kind (=levende mens) door het ziekenhuis bij de gemeente waar je geboren bent.
- Een geboorteakte: dat is je vader die je binnen de 3 dagen na je geboorte moet aangeven (geboorteaangifte; gifte = weggeven). Bij deze geboorteaangifte komt er een handtekening en een achternaam. Die achternaam verwijst naar de geboorte van een persoon. Een persoon is geen mens. Een mens is geen burger. Een burger heeft geen mensenrechten, een burger heeft burgerrechten. Vandaar dat een persoon zo weinig rechten heeft. Die wordt aanzien als een dode mens (lost at sea)
En hier is dus dat de misleiding begint. Je geboortebewijs krijg je nooit te zien. Dit is het bewijs van jou als levende mens. In de praktijk wordt er een geboorteakte opgesteld met je naam en achternaam die dan als basis dient voor de creatie van je identiteitskaart. Dit is een fictieve persoon en heeft niets te maken met jou als levende mens. De persoon op je identiteitskaart en jij als levende mens dat zijn 2 verschillende. De eerste is een persoon. De laatste is een mens.
Zoals we hierboven schreven word je als mens vrij geboren. Je valt dan automatisch onder het publiekrecht. Het publiekrecht kan enkel beteugeld worden door het strafrecht. Onder het publiekrecht kan je beroep doen op je mensenrechten (bv. universele rechten van de mens).
Het is dan ook belangrijk om te weten:
- Wanneer val je onder het publiekrecht waar je je kan beroepen op je mensenrechten
- Wanneer val je onder het privaatrecht waar je je identificeert met je identiteitskaart en waar je onbewust contracten aangaat
Alle overheidsdiensten, steden, gemeente, politie, politie partijen,… zijn allemaal bedrijven die geregistreerd staan met een BTW nummer in de KBO.

Gezien zij ingeschreven staan als bedrijf vallen ze onder het zakenrecht. Zakenrecht berust op een akkoord. Je kan enkel handelen met een bedrijf als er een wederzijds akkoord of een contract is. Als je bij een bedrijf een product of een dienst wil kopen moet je daar jouw akkoord voor geven. Een bedrijf kan je niet dwingen om hun product te kopen.
Als je contact hebt met de overheid of de politie gaan die altijd jouw identiteitskaart vragen. Door jouw identiteitskaart af te geven identificeert je je als een burger en niet als een mens. Op het ogenblik dat je je identificeert met jouw identiteitskaart val je niet enkel onder het privaatrecht maar ga je ook onbewust een contract aan. Door uw identiteitskaart af te geven, geef je stilzwijgend je akkoord. In dit geval val je onder het burgerlijk wetboek en daar heb je geen mensenrechten.
Dit klinkt misschien allemaal heel ingewikkeld. Wat je hier voornamelijk van moet onthouden
- Je wordt als vrije mens geboren waar je beroep kan doen op al je mensenrechten
- Bij de geboorteaangifte wordt er van jou een fictief persoon gecreëerd, deze persoon wordt aanzien als een dood persoon zonder mensenrechten (lost at sea). Dit is ook een persoon, geen mens.
- Onze overheid, alle overheidsdiensten, de politie, politieke partijen,…. zijn allemaal ingeschreven als een bedrijf met btw nummer
- Met bedrijven kan je enkel handelen als er een contract of overeenkomst is. De overheid, politie,… gaat je identiteitskaart vragen. Door deze af te geven ga je onbewust in contract. Op deze manier luizen ze je erin. Door in contract te gaan word je een burger en verlies je al je mensenrechten
Als je goed weet wat je mensenrechten zijn, ben je ook perfect gewapend tegen de coviddictatuur.
Het eerste wat je moet weten is wat een strafrechtelijk feit is. In België wordt er onderscheid gemaakt tussen 3 soorten misdrijven (bron):
- Overtredingen: nachtlawaai, openbare dronkenschap, inbreuken op het verkeersreglement,…
- Wanbedrijven: diefstal, oplichting, slagen en verwondingen,…
- Misdaad: moord, verkrachting, aanranding,…
Stel je loopt ergens op straat en er stapt een politieagent op je af die vraagt om je te identificeren (identiteitskaart afgeven) i.v.m. een coronacontrole. Dan ben je helemaal niet verplicht om je te identificeren. Meer zelfs, het is aan de politieagent om zich helemaal in het begin van het gesprek te identificeren met zijn naam en voornaam. Indien hij dat zelf niet doen vraag er dan zelf uitdrukkelijk naar.
Als er geen strafbare feiten gepleegd zijn zoals hierboven beschreven dan heeft de politie helemaal geen jurisdictie. Als er geen straftrechtelijk feit gepleegd is valt dit onder het privaatrecht. De politie heeft geen jurisdictie onder het privaat recht tenzij je akkoord gaat. Je gaat stilzwijgend akkoord door jouw identiteitskaart af te geven. Nu gezien er geen strafrechtelijk feit gepleegd is kan de politie je niet dwingen om jouw identiteitskaart af te geven. Daarvoor hebben ze helemaal de bevoegdheid niet.
Zoals we hierboven reeds vermeldden: alle politiekantoren zijn ingeschreven in de kruispuntbank der ondernemingen. Dat zijn dus bedrijven. Je kan enkel handelen met een bedrijf als er een onderling akkoord is. Dit akkoord bestaat hier niet. En als je geen strafbaar feit gepleegd heeft kan de politie je tot niets dwingen ook niet om je identiteitskaart af te geven om in contract te gaan.
Wees wel voorzichtig als je in discussie gaat. Blijf beleefd en vriendelijk, begin niet te dreigen. Geef ze geen reden om je op te pakken voor weerspannigheid of smaad aan de politie. Net zoals ze je er proberen in te luizen door proberen te dwingen om je identiteitskaart af te geven zullen ze ook andere zaken proberen om je erin te luizen. Mogelijk stellen ze je vragen als: is dit een bedreiging? Gaat u hier een probleem van maken?
Laat je niet doen, maar blijf kalm en rustig. Je kan argumenten gebruiken als:
- Ik doe niets verkeerd, ik heb geen strafrechtelijk feit gepleegd
- Op basis van welke strafrechtelijk feit houdt u mij aan?
- Zijn er derden die gekwetst?
- Ik wens niet in contract te gaan met u
- Ik ben een mens van vlees en bloed en beroep mij op mijn grondrechten
- Ik doe beroep op mijn fundamentele rechten en vrijheden (EVRM, UVRM)
Stel dat ze je toch een boete geven dan kan je je beroepen op artikel 243 van het strafwetboek: knevelarij.
“Alle openbare officieren of ambtenaren en alle met een openbare dienst belaste personen, die zich schuldig maken aan knevelarij, door bevel te geven om rechten, taksen, belastingen, gelden, inkomsten of interesten, lonen of wedden te innen, of door die te vorderen of te ontvangen, wetende dat zij niet verschuldigd zijn of het verschuldigde te boven gaan, worden gestraft met gevangenisstraf van zes maanden tot vijf jaar, en zij kunnen bovendien worden veroordeeld tot ontzetting van het recht om openbare ambten, bedieningen of betrekkingen te vervullen. De straf is opsluiting, indien de knevelarij met behulp van geweld of van bedreiging wordt gepleegd.”
Stel dat ze je toch meenemen naar het politiekantoor terwijl je geen strafbaar feit gepleegd hebt dan is dit ontvoering. Herinner je je van hierboven dat een politieagent zich direct moet legitimeren en zo niet dat je dat zelf uitdrukkelijk moet vragen. Als je dus onterecht gearresteerd wordt kan je deze politieagent persoonlijk burgerrechtelijk en strafrechtelijk vervolgen en klacht indienen bij comité P.
En dan gaan we nog een stap verder…
In de huidige omstandigheden is de kans reëel dat als je een boete krijgt of je gearresteerd wordt dat dit te maken heeft met het overtreden van de coronamaatregelen. Zoals het woord zegt: maatregelen. Dit zijn maatregelen en geen wetten. Deze coronamaatregelen staan niet in het strafwetboek, maar zijn ministeriële besluiten. Maatregelen zijn niet afdwingbaar, zeker niet tegen de levende mens. Dit is commerciële wetgeving; geen strafrecht. Dus niet van toepassing op de levende mens.
Mogelijk doet men hier beroep op de wet op de openbare gezondheid. Maar dan moet de regering wel bewijzen dat de openbare gezondheid in het gedrang is. Gezien er geen massale oversterfte is en de IFR van covid door een peer reviewed studie van de WHO vastgesteld werd op 0,23% zullen ze dit heel moeilijk kunnen bewijzen. Zoals we ook al meermaals schreven, werd ook het virus nog steeds niet geïsoleerd.
Daarnaast is er ook de procedure die gevoerd werd door Viruswaanzin vzw waar het hof van beroep uitsprak dat de regering moet bewijzen dat alle maatregelen die een fundamentele inbreuk zijn op onze rechten en vrijheden dat die gegrond zijn. En dat er effectief een gevaar is voor de openbare gezondheidszorg.
Zoals je ondertussen hopelijk begrijpt, steunt gans het coronabeleid op juridisch drijfzand.
In de hoedanigheid als levende mens sta je in je soevereiniteit boven dit alles. Je staat boven de politie, je staat boven de staat. Alleen doen ze er alles aan om je van het tegenovergestelde te overtuigen. Op dit gebied word je al gans je leven misleid door de fictieve persoon die ze gecreëerd hebben op basis van uw identiteitskaart. Overal dwingen ze een stilzwijgend contract af door naar uw identiteitskaart te vragen.
Kort samengevat:
- Jij bent een levende mens van vlees en bloed. Je bent geen persoon, je bent geen burger
- Ze kunnen je enkel beboeten als je een strafbaar feit gepleegd hebt. Gezien alle coronamaatregelen gebaseerd zijn op ministeriële besluiten en niet op wetten kunnen ze je niet beboeten
- De Belgische Staat, alle overheidsinstanties, de politie,… staan ingeschreven als een bedrijf. Je kan enkel handelen met een bedrijf als er een overeenkomst of een contract is. Waar is uw contract met de politie?
- Als je jouw identiteitskaart afgeeft geef je uw stilzwijgend akkoord. Maar als je geen strafbaar feit gepleegd hebt heeft de politie helemaal geen jurisdictie. Die kan je dus niet dwingen om jouw identiteitskaart af te geven
- Krijg je toch onrechtmatig een boete dan kan je je beroepen op artikel 243 van het strafwetboek: knevelarij
- Als je gearresteerd wordt of onder dwang meegenomen wordt naar het politiekantoor dan is dit ontvoering en kan je de politieagent in kwestie strafrechtelijk en burgerrechtelijk vervolgen en klacht indienen bij comité P
Ken dus je rechten en verdedig u tegen de coviddictatuur!!!
Kanttekening dat we willen maken dat al het bovenstaande een klein onderdeel is van een veel grotere puzzel. Net zoals gans deze materie waarschijnlijk iets volledig nieuw is voor u, is het dit ook voor ons. We zijn ons ook verder in de rest aan het verdiepen wat nog veel ingewikkelder is.
Als u graag al meer weten over de materie in dit artikel, sluit u dan aan bij deze facebookgroep. Dit artikel is gebaseerd op een video die daar gepost werd door de beheerder van deze groep.
Al de info in dit artikel is louter informatief. Wij kunnen geenszins verantwoordelijk gesteld worden voor het resultaat van eventuele rechtshandelingen die u op basis van dit artikel stelt.